19 Temmuz 2016 Salı

Padişah Cüceleri İkindi Vakti Gölge Yarışında


 Padişah, cücesini ikindi vakti ortalığa salmazmış: Gölgesini görür de, kendini adam sanır diye...

İslam Kilisesi’nde iç savaş başladı, derdi ‘kraldan çok kralcılar’a düştü. Tabii ki dertleri şu: Abi, barışın da, pastamızı yemeye devam edelim.

Bu minval üzere, Ruşen Çakır ile Ali Bayramoğlu, bir ortaoyunu düeti döktürmüşler.

Bayramoğlu, Radikal’de başyazar / genel yayın yönetmeni olacakken, ıskalayıp, karşı cenaha kayan biri. Çakır’ı biliyoruz zaten.

“Ali Bayramoğlu: Her ne kadar mecburen ortaya çıkmış olsa da bu ittifakın başarılı olduğunu görüyoruz.”


Bu mu başarı?:

Dünyanın en çok hapisteki gazeteci rekoru. İçerideki üniversite  öğrencisi rekoru.

Sindirilen medya.

Aşağılanan TÜSİAD odağı.

Durup dururken, 3 ülke ile savaş durumu.

1 trilyon dolar borç.

Mahalle baskısının normal faşizmi aşaması.

Tabii, İslam engizisyonu açısından bakarsan ve yeniden fetihden söz edersen, bunlar başarı. Demokrasi açısından ise, 2002’den bile geriye düştüğümüze, Müslümünlar bile aydı.

“Bu cemaatin milyonlarca üyesi var, pek çok insan bu olaylardan tümüyle uzak, hizmet uğruna malını, mülkünü veriyor, bu meseleyi evladından bile öne alıyor. Onları tahkir etmek hiç de doğru değil.”

Nasıl ki eski Yugoslovya savaşları ertesinde Sırbistan halkı toptan yargılanacak idiyse (bundan son anda vazgeçildi), cemaat da insanlık suçundan yargılanacak.

Birinci suç: Organize mafya. İkinci suç: 30 milyonu aç bırakıp, aksırasıya tıksırasıya pasta yemek. Üçüncü suç: Demokrasiyi ortadan kaldırmak.

“Ve cemaat son dönemlerde olduğu gibi ülkede ciddi bir otoriterleşme kaynağı olmaya başlıyor. Bu, Gülen’i seven pek çok insanı tedirgin edecek bir durumdur.”

Bir kişiden 20 yılda, 1 asgari ücretle çalışanın tüm ömür boyu kazanacağı parayı almak demek, 1 kişiyi öldürmek demektir. (Krupp da 2. Dünya Savaşı ertesinde yargılandı, çünkü o da benzeri insanlık suçu işlemişti). Bu, yumurtayı balyozla kırmak yerine, iğneyle delip içini içmek demektir. Yumuşak işkence, sert işkenceden daha yıkıcıdır. Cemaat da bunu yaptı.

“Örneğin bildiğim kadarıyla cemaat Meclis’e girmeye çalıştı ama AK Parti buna çok müsaade etmedi.”

Yemezler. Şu anda hiçbir cemaatçi milletvekili olmadığı önesürülüyorsa, bu takıyyeye kargalar bile güler.

Dipnot: Cüceler ortaoyununa devam edecekmiş.


(23 Şubat 2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder