19 Temmuz 2016 Salı

Cemaat Yandaş Basını da Mayöz Bölünüyor

Bunun futbol yolu ile olması, futbolun faşizmin 3. F’sinden sonra, engizisyonun da 3. E’si olabileceğini ortaya koydu.

Ruşen Çakır şöyle yazmış:

“Babahan, sonradan sildiği mesajında, biraz sansürleyerek söyleyecek olacak “Bu kupa Amerika’ya gitsin” yazmış. Amerika’dan kastı tabii ki Başkan Obama değil, genellikle ‘Atlantik ötesi’ diye işaret edilen, uzun süredir ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen. Hal böyle olunca, Babahan’ın haftada iki gün yazdığı, Gülen cemaatinin yayın organlarından ‘Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de, yine ‘twitter’ üzerinden kendisine bundan böyle yazı yazdırmayacaklarını ilan etti.”


Yani, tavşana kaç, tazıya tut, hesabı...

Bir gücün sonunun başlangıcı, özgüvenini yitirip oraya buraya saldırması ve iç çatışmalarını erteleyememesidir.

Ancak, eski veya yeni yandaşların durumun bilincine varmadığı kesin. Yoksa, çoktan vınlamış olurlardı, çünkü hep öyle yaptılar. Bu batırdıkları kaçıncı gemi, saymayı unuttuk.

“Ancak Galatasaray’ın şampiyon olmasının ardından Fenerbahçe taraftarlarından gelen tepkilere baktığımızda, bu iddianın daha kuvvetli bir şekilde dillendirildiğini görüyoruz. Burada esas soru şudur: Bu iddiaya inananlar, Dumanlı’nın dile getirdiği gibi ‘dar bir zümre’, yani büyükşehirlerde yaşayan, zaten Gülen cemaatine karşı hasmane duygulara sahip bir avuç ‘Beyaz Türk’ müdür, yoksa, örneğin Anadolu’da yaşayan ve/veya normal şartlarda Gülen cemaatine sempatiyle bakan Fenerbahçeliler arasında da böyle düşünenler var mıdır?”

Şarkı sözü gibi durum valla:

“Bilmem kii, bilemem ki...”

(Ruşen Çakır hakkındaki düşüncelerimiz için link:


Tabii yanıt basit:

Hoca ne diyor, Hoca?

Onun da yanıtını uygun dolayımlarla yakında alacağız elbette...


(14 Mayıs 2012)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder